Βιογραφικό

G L

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα ελεύθερο σχέδιο και Βυζαντινή αγιογραφία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με δάσκαλο τον Σπήλιο Τσιούνη. 

Από το έτος 1990  ασκώ το επάγγελμα της αγιογράφου, ιστορώντας ιερούς ναούς και φορητές εικόνες.

Το έργο μου το έχω παρουσιάσει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Το 2001 η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά επέλεξε το έργο μου «Ο Χριστός και το παιδί» για την δημιουργία αφίσας για το «Επιμορφωτικό Συνέδριο Στελεχών Επιμορφωτικού Έργου» που διεξήχθηκε στην Παιανία την 22α και 23η Σεπτεμβρίου 2001.

Το 2005 το έργο μου «Και τω ονόματι Αυτού έθνη ελπιούσι» με το οποίο συμμετείχα σε τρεις ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό για την ενίσχυση των πληγέντων από το τσουνάμι, επιλέχτηκε από την Ιερά Μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ και Νοτιοανατολικής Ασίας για την δημιουργία ευχετήριας κάρτας.

Την ίδια εικόνα ο συγγραφέας Chris Moorey την συμπεριέλαβε στο βιβλίο του «Άγιοι - Οι ουράνιοι φίλοι» ως παράδειγμα για την αγιογραφία στην σημερινή εποχή.

Από το 2002 έως το 2012 συνεργάστηκα με τον θρησκευτικό εκδοτικό οίκο «Σαΐτης» για την αγιογράφηση των αγίων προσώπων και των ιερών υποθέσεων του αγιολογίου της Ορθοδοξίας.  

Το 2017 έργα μου επιλέχτηκαν από τον  Πρεσβυτέρο Μιχαήλ Κόνια, για να κοσμήσουν το εξώφυλλο του βιβλίου του «Τα σημεία του Ιησού κατά την ημέρα του Σαββάτου - Ερμηνευτική και Θεολογική προσέγγιση». 

Ειμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων.